Kayan yazı

hukuk felsefesi ve sosyolojisi arkivinin tüm sayılarına çevrim içi erişebilirsiniz http://hfsa-sempozyum.com/ diğer önemli bir kaynak hukuk kuramı http://www.hukukkurami.net/

14 Şubat 2016 Pazar

Hukuk Nedir Sorusuna Gelen Cevaplar


YaşCinsiyet Hukuk nedir? Hukuk denilince aklınıza neler geliyor? Hukukun olmazsa olmazları nelerdir?
67ErkekHukuk devlettir.Devlet hukuk yapar,devlet olmazsa hukuk da olmaz.İnsanlar devletin koruması altındadır.Hukuk da devletin insanları korumaktaki araçlarından biridir.
19KadınHukuk,hak ve adalettir.Hukuk denilince aklıma suçlunun yaptırımı geliyor.Hukuk olmazsa olmazı adalettir
35Erkekhukuk kanun nizamdır. Hukuk denilince aklıma avukat geliyor. Hukuk olmazsa hakkımı nasıl savunurum. Olmazsa olmazı kanun, nizam.
18Kadınİsmi mevcut olan ancak Türkiye de hakkıyla yerine getirilemeyen kurallar bütünüdür. Olmazsa olmazı eşitliğin sağlanabilmesidir.
49ErkekHukuk adalettir.olmazsa olmazı adalet ve esitliktir
48KadınHukuk toplumsal kuralları düzenleyen kanunlar çerçevesi dır.hukuk denilince aklıma yasa ozgurluk ve insanların temel haklarının savunulur korunulmasi geliyor.olmazsa olması kanunlardir
22ErkekÇevremizde hukuk denilince insanların aklına adalet saglayan bir mekanizma geliyor ve bu mekanizmanını olmazsa olmazları bir anayasa mahkemesi ,katı bir anayasa ve temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması
19KadınAdaleti sağlayan uydurulmuş mekanizma,bu mekanizmayı sağlayacak beyin ve beyinler
21ErkekHukuk ; Toplumsal yasami duzenleyen kurallar bütünüdür.
Hukuk diyince aklıma dünyada ki hukuksuzluklar aklıma geliyor.Hukukun olmazsa olmazı eşitlik , herkesin eşit yargılanması
19ErkekHukuk, adaleti sağlamak için kurulmuş bir organizmadır. Emirleri, müeyyideleri olmazsa olmazlarıdır.
22KadınUyulması gereken devletin çıkardığı yazılı kanunlar toplamıdır.Hukukun olmazsa olmazı Bağımsız Yargıdır.
19KadınAdaletin ve eşitliğin ne anlama geldiğini haklarımızın nasıl savunmamız gerektiğini gösteren toplumsal düzeni sağlayan bilim dalıdır.Olmazsa olmazı Düşünce Hürriyetidir.
21Kadınİnsan haklarının korunmasını sağlayan bir bilimdir.Olmazsa olmazı Adaletli olmaktır.
10Kadın1-)insanların suçu olduğunda avukat hakim savcı gibi insanların yargılayıp suçlu ise hapise atıyorlar,2-) Adalet,saygı.3-)hakimler savcılar avukatlar saygı adalet
19ErkekDüzeni sağlamak için oluşturulmuş kurallar bütünüdür.adaleti sağlamak içindir.hukuk denilince aklıma adaletsizlik geliyor.hukukun olmazsa olmazları kendini ifade etmektir.
47ErkekHukuk denilince aklıma adalet geliyor. Hukukun olmazsa olmazları ırk- cinsiyet- dil-din ayırımı olmadan herkese adaletin uygulanması.
8KadınHukuk okuldur. Beynimizi çok çalıştırır. İnsanlara mutluluk verir. Hukukun olmazsa olmazları iyiliktir. Kötü. İnsanlar Hukuka karşı gelirseler cezalarını alırlar.
19KadınHukuk denilince aklıma adalet eşitlik gelir hukukun olmazsa olmazı tarafsızlıktır hukukta haklı haklı çıkmalı suçlu cezası verilmelidir
43KadınHukuk;iyi ve kötüyü ayıran bir terazidir.
Hukuk denince aklıma adalet geliyor.
Hukukun olmazsa olmazı ise hakimler,savcılar ve avukatlardır.
45ErkekHukuk;zamanımızda ki hukuk, paranın,mevki ve makamın ve bazende siyasetin ağır bastığı kanunlar karmaşasıdır.
Hukuk denince aklıma vicdan ve dürüstlük geliyor.
Hukukun olmazsa olmazı ise terazinin ayarını kaçırmamak tır.
43KadınHukuk;iyi ve kötüyü ayıran bir terazidir.
Hukuk denince aklıma adalet geliyor.
Hukukun olmazsa olmazı ise hakimler,savcılar ve avukatlardır.
21KadınHukuk haklıya hakkını veren oluşum. Aklıma hak, adalet, ceza geliyor
53ErkekHukuk,adalettir.Hukuk denince aklıma cezaevi geliyor.Olmazsa olmazı paradır.
49KadınHukuk,cezadır.Hukuk denince aklıma suç geliyor.Hukukun olmazsa olmazları avukatlardır.
16KadınAdaleti en etkili biçimde kullanma alanı
38ErkekToplumdaki düzeni tasis eden düzen
35KadınHukuk adaleti sağlamayı üstlenmiş organdır. Hukuk denilince eşitlik doğruluk ve hak aklıma geliyor. Hukukun olmazsa olmazı doğruluk ve tarafsızlıktır.
22ErkekHukuk, düzendir. Olmazsa olmazı ise adalettir.
21KadınHukuk haksızlık durumunda adaleti sağlamak haksızlık olmadığı durumda ise olmamasını sağlamak için var olan bir sistemdir. Hukukun olmazsa olmazı adalettir.
19KadınBence hukuk devletin adaleti sağlamasıdır. Hukuk denilince aklıma hak geliyor. Hukukun olmazsa olmazı insandır ve devlettir.
22ErkekHukuk adaletsiz bir durumda adaketi aramaktır. Olmazsa olmazı adaletsizliktir.
23ErkekKişilerin sahip olduğu hakların çatışmamasini sağlayan yazılı yada yazısız kurallarn işleyişini sağlamaktır. Olmazsa olmazı devlettir.
24ErkekKısaca bir konu hakkında tarafsız düşünüp doğru karar verebilme yargısıdır.
41KadınHukuk hak kelimesinden gelir olmazsa olmazi adalettir bir hukuktan bahsedilecek olursa adalet kesin olmalidir hukuk adaletin yerine getirilmesidir.
35KadınBence hukuk;adalettir.Hukuk denilince aklıma terazi,hukuk okuyan yeğenim ve siyaset geliyor.Hukukun olmazsa olmazları;savcı,hakim,suçlu,mahkeme,af ve idamdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder