Kayan yazı

hukuk felsefesi ve sosyolojisi arkivinin tüm sayılarına çevrim içi erişebilirsiniz http://hfsa-sempozyum.com/ diğer önemli bir kaynak hukuk kuramı http://www.hukukkurami.net/

31 Ekim 2018 Çarşamba

5 Kasım Tarihli Ders Hakkında

merhaba,

5 kasımda, Saint Simon, Aguste Comte, Emile Durkheim'ı işleyeceğiz. Sosyolojinin kurucuları ve kurucularda hukuk düşüncesini konuşacağız.

derste bahsettiğim iki kitap:

-hukuk teorileri, oktay uygun

-şefler nasıl iktidara geldi, timothy earle

- derste bahsetmedim ama bir üstteki kitapla hukuk antropolojisine ilgi duyanlar aşağıdaki kitapları inceleyebilir
        -hukuk antropolojisine giriş, simon robert
        -hukuk sosyolojisinin antropolojik temelleri ve genel gelişim çizgisi, cahit can
        -homo juridicus, hukukun antropolojik işlevi üzerine, alain supiot




dersten sonra, müslüm filminin de etkisi ile nurdan gürbilek'in  Kötü Çocuk Türk kitabından, "ben de isterem" başlıklı yazısına linkten erişebilirsiniz. (okurken yazının ilk halinin 1999'da yazıldığı aklınızda olsun)

not 1: edebiyat ve hukuk okumaları grubu etkin bir şekilde sürdürebilmek için gerekli olan sayıya ulaştı. bu nedenle yeni katılımcı alamıyoruz. bahar döneminin başında, yeni katılımcı fikrini tekrar konuşacağız. eğer yeni katılım olacaksa blogtan duyuracağım. okuduğumuz kitapları edebiyat ve hukuk okumaları başlığında görebilirsiniz.


not 2: sosyal medya hesaplarından gelen takipçi isteklerinin hepsini kabul etmiyorum. kişinin adı soyadı, ktü/tü hukukta okuduğunun belli olması, bununla birlikte en azında bir miktar içerik paylaşmasını bekliyorum. bunun dışında kalan talepleri reddediyorum. (taleplerini kabul etmediğim ısrarcı arkadaşlar için yazma gereği duydum)

not 3: sınavlar hakkında söylediklerim sizi anksiyete yöneltmesin. derse ilgi gösterenlerin, okunması istenen kaynakları sınav haftasına sıkıştırmadan, zamanından ezberlemeden (ama konunun bilgisine sahip olarak) üzerine düşünerek okuyanların, kendi aralarında fikir teatisinde bulunanların rahatlıkla geçebileceğini ifade etmek isterim. 

lütfen geçme kaygınız olmasın. kavrama ve merak duygularınızı geliştirmeye çalışın. verdiğimiz makaleler buna yönelik, ayrıca araştırmayı nasıl yapabileceğiniz, kaynaklara nasıl erişilebileceğinizi derste anlattım. bu yeni öğrendiğiniz yöntemleri, kaynakları kullanarak öğrenmenin keyfini çıkarmaya bakın. 

dersler geçiliyor, okul bitiyor. çok kafaya takmayın. 

Siz keyif almaya, bilgi ve becerinizi arttırmaya bakın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder