Kayan yazı

hukuk felsefesi ve sosyolojisi arkivinin tüm sayılarına çevrim içi erişebilirsiniz http://hfsa-sempozyum.com/ diğer önemli bir kaynak hukuk kuramı http://www.hukukkurami.net/

22 Haziran 2018 Cuma

Edebiyat ve Hukuk Okumaları Hakkında

27 eylül güncelleme

26 eylül'de cemile hakkında konuştuk.
10 ekim çarşamba 17.00'de bir delinin anı defteri ile devam edeceğiz ve mutad olarak çarşamna günleri saat 17.00'de toplanacağız. 



merhabalar

2015-2016 eğitim öğretim yılında hukuku sadece kanun metinlerinin, teori kitaplarının ötesinde olabildiğince hayatın içinden tanımak için edebiyat okumalarına başladık. bu kapsamda roman, tiyatro öykü, deneme gibi edebi eserlerin yanında geçtiğimiz dönem kuramsal kitaplar da okuduk. zaman zaman film izledik. kitap ve filmler hakkında konuştuk.

bugüne kadar okuduğumuz kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

2018-19 eğitim öğretim yılında da okuma grubumuzu sürdürmeyi düşünüyoruz. dönemin başladığı ikinci hafta (muhtemelen perşembe günü 17.00'de Hukuk Klinikleri odasında) aşağıda verilen sırayla her hafta bir kitabı değerlendirmeye, kitap hakkında konuşmaya başlayacağız. duruma göre aralarda film de konuşacağız. katılmak isteyen arkadaşların kitabı okumuş bir şekilde gelmesi yeterlidir.


güz dönemi için aşağıdaki kitapları okuma listemize aldık.


  • Cengiz Aytmatov - Cemile
  • Gogol - Bir Delinin Anı Defteri
  • Schlink - Geçmişe ilişkin Suç ve Bugünkü Hukuk
  • Shakespeare - Venedik Taciri
  • Coetzee /- utanç
  • Melville - Kâtip Bartleby



ilgililerin bilgisine sunarım.

kokcuhalil@gmail.com adresinden sorularınızı sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder